phone

Часто задавані питання

Обов’язково потрібно взяти із собою предмети для гігієни. Також знадобиться одяг для сну, домашні капці. Літня людина гулятиме на свіжому повітрі, тому слід подбати про кілька комплектів одягу та взуття на різні сезони. Обов’язково беруть із собою лікарські препарати, які старенький приймає постійно.

Приватні будинки для людей похилого віку обов’язково мають бути зареєстровані в державному реєстрі організацій. В документах мають бути зазначені коди діяльності. На деякі послуги знадобиться дозвіл. Також має бути реєстрація у податковій адміністрації, як правило, це неприбуткова організація.

Персонал спеціально навчений надавати допомогу пацієнтам після інсульту. Вони допомагають їсти, виконувати гігієнічні процедури, приймати ліки. Також виконують масажі та різні фізіотерапевтичні вправи. Є заняття для відновлення мови та дрібної моторики.

При виборі закладу, в якому буде жити літня людина, слід звернути увагу на його оснащення та професіоналізм співробітників. Їх кількість має бути достатньою, щоб приділяти увагу кожному постояльцю. Також значення має перелік послуг та їх вартість.

Потрібно оглянути територію – вона має бути чистою. Значення має, як виглядають постояльці. З ними можна поспілкуватися, щоб дізнатися про їхню думку. Також звертайте увагу на номери, наскільки вони комфортні, чим обладнані. Слід приділити увагу питанням безпеки, розпитати персонал.

Безпеці приділено особливу увагу. У хоспісі є пандуси, протиковзкі килимки, поручні на сходах та в туалетах, спеціальні підйомні механізми. Постояльці мають кнопку для виклику співробітників у будь-який час доби. Доріжки в зимовий період добре розчищені, щоб легко пересуватися на колясці.

Усередині приміщень є пристрої, необхідні для гасіння вогню. Усі будівлі обладнані пожежною сигналізацією. На стінах розміщені схеми, на яких зазначено шляхи евакуації, персонал постійно проходить навчання. Хоспіс побудований із запасними виходами, є м’які носилки для маломобільних постояльців.

У будинку для літніх людей пропонують чотириразове або шестиразове харчування. Меню створюють з урахуванням віку постояльців, їх захворювань та смакових уподобань. Всі продукти – якісні, шеф-кухар підбирає страви з оптимальним співвідношенням мікроелементів.